Canto

Tehnica predată la cursurile de canto este Tehnica Vocală Completă (CVT) – vezi http://www.completevocalinstitute.com , o tehnică revoluționară, ce își are originile în Danemarca, bazată pe numeroase cercetări în domeniu (acustice și medicale).

Tehnica a fost introdusă în țara noastră la Atelierul de Voce din București – vezi http://www.atelieruldevoce.ro , de către Loredana Groza și Lucia Ciobotaru, Sound Music Art fiind reprezentant oficial pentru a preda această tehnică în Pitești.

Cursul de canto – muzică ușoară are în vedere formarea micilor cântăreți care vor să își urmeze vedetele îndrăgite, în studiul muzicii. Cursul își propune dezvoltarea vocii, a auzului muzical, a dicției, a respirației și a posturii corecte în timpul interpretării, precum și formarea unui repertoriu de cântece adecvat vârstei și posibilităților elevului.

Muzica joacă un rol important în procesul de învățare, în comunicarea interculturală şi, în general, în viețile noastre.

Muzica linişteşte, muzica antrenează, muzica ne ridică de pe scaune şi face ca dispoziția să fie egală cu armonia. Omul este un ansamblu de trăiri si nu am fi autentici dacă nu am avea la fiecare poveste un fior şi la fiecare ritm o amintire.

La finalul fiecărui modul (40 seminarii), fiecare cursant va primi diplome eliberate de Atelierul de Voce și Sound Music Art.